Lidhu me sukses!

13 Këshilla nga Njerëz të Suksesshëm

Këshilla
S

uksesi i vërtetë vjen nga puna. Duhet të imagjinoni veten se jeni duke e arritur suksesin. Ka shumë këshilla e strategji nga njerëz të suksesshëm rreth asaj se si të bëhemi të suksesshëm në jetë, mirëpo mënyra më e mirë për të pasur sukses është ti ndjekim hapat e atyre që janë të tillë.

Ndoshta nuk është e mundur që të listohemi në grupin e njerëzve më të suksesshëm por gjithsesi ndonjë këshillë do të mund të na ndihmonte sadopak.

Njerëz të suksesshëm thanë...

Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni

1. Jeni ambicioz

“Rreziku më i madh për shumicën prej nesh nuk qëndron në vendosjen e qëllimeve tona shumë të larta dhe dështimeve të vogla por në vendosjen e qëllimeve shumë të ulëta dhe arritjet tona të shënuara.”

Michelangelo Buonarroti, artisti i madh i Renesancës

2. Gjeni se çfarë ju pëlqen të bëni dhe bëjeni

“E dini që jeni në rrugën e suksesit atëherë kur ju do të punonit dhe nuk do të duhet t’ju paguajnë për të.”

– Oprah Winfrey, personazh mediatikë

Oprah Winfrey

3. Mësohuni se si të balanconi jetën

“Nuk është një konflikt i pandryshueshëm mes punë në jetë dhe në biznes, një betejë e vazhdueshme në mes paqes dhe kaosit. Asnjëra nuk mund të zotërohen por të dy anët mund të ndikohen. Se si ia dilni në lidhje me atë është çelësi i suksesit.”

– Phil Knight, CEO të Nike Inc.

4. Mos keni frikë nga dështimet

“Dështimi është thjesht një mundësi për të filluar përsëri, këtë herë me më shumë zgjuarsi.”

– Henry Ford, themelues i automobilëve Ford

Henry Ford
Colonel Sanders

5. Të keni një vendosmëri të palëkundur për të arritur sukses

“Kam bërë një zgjidhje që do të arrijë diçka nëse mundem. Dhe asnjë orë, as sasia e punës, as shuma e parave nuk do të më frenoj që të mos e jap më të mirën nga vetja. Dhe e kam bërë qysh atëherë dhe përfitoj nga ajo. E di që po.”

– Colonel Sanders, themeluesi i KFC

6. Bëhu njëri i veprimeve

“Ekzistojnë raste të pakta që njerëzit e arritur janë ulur dhe kanë pritur që gjërat të ndodhin vet. Ata janë ngritur dhe i kanë realizuar gjërat.”

– Leonardo da Vinci, gjeniu i Rilindjes

Leonardo da Vinci
Theodore Roosevelt Jr.

7. Shmangni konfliktet

“Përbërësi më i rëndësishëm i vetëm në formulën e suksesit është të dishse si të dialogosh me njerëzit.”

– Theodore Roosevelt, presidenti i 26-të i Amerikës

8. Mos ke frikë të shprehësh ide të reja

“Një person me një ide të re është një maniak derisa ideja të ketë sukses.”

– Mark Twain, autor i njohur

Mark Twain
Walt Disney

9. Beso në kapacitetin tënd për të pasur sukses

“Nëse mundesh ta ëndërrosh, mundesh edhe ta bësh.”

– Walter Disney, themelues i Walt Disney Company

10. Gjithmonë mbajë një qëndrim pozitiv mendor

“Asgjë nuk mund të ndaloj njeriun me qëndrim të drejtë mendorë nga arritja e qëllimit të tij, asgjë në këtë tokë nuk mund të ndihmojë njeriun me qëndrim të gabuar mendor.”

– Thomas Jefferson, presidenti i 3-të i Amerikës

Thomas Jefferson
Abraham Lincoln

11. Mos lejoni që dekurajimi t’ju ndalojë se provuari

“Mos lejoni asnjë ndjenjë dekurajimi t’ju godas dhe në fund do të jeni i sigurtë për sukses.”

– Abraham Lincoln, presidenti i 16-të i Amerikës

12. Je i gatshëm të punosh shumë

“Derisa të jeni të gatshëm për të zhytur veten në punën tuaj përtej kapacitetit të njeriut mesatarë,
ju nuk jeni të prerë për pozitat në krye.”

– James Cash Penney, themelues i JC Penney Inc.

James Cash Penney
Steve Jobs

13. Të jesh aq i guximshëm sa për të ndjekur intuitën tuaj

“Ke guximin për të ndjekur zemrën dhe intuitën tuaj. Ato disi tashmë e dinë atë që ju me të vërtetë dëshironi të bëni. Çdo gjë tjetër është dytësore.”

– Steve Jobs, bashkë-themelues i Apple Inc.


Shpresojmë se këto thënie ju kan inspiruar sadopak që të bëni ndryshimet e duhura në jetën tuaj që të arrini më shumë.

Kërkesat dhe sugjerimet që kemi pranuar na kan shtyrë të shkruajmë në blog-un tonë. Jeni të mirë se ardhur të na kontaktoni me ide për postime që mund t’i publikojmë për kënaqësinë tuaj gjatë kësaj kohe të vështirë.

Shkruajnë: Ema Kursoni dhe Entela Ramadani

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Raport: Bizneset Kosovare Online (2021)

A jeni të interesuar të dini se sa biznese kosovare janë online? Apo cilat platforma i preferojnë? Atëherë lexoni raportin e hulumtimit të tregut për trendet e fundit në 2021, të realizuar nga Alba Connect.

Opsionet e Privatësisë
Kur vizitoni webfaqen e Alba Connect, ne mbledhim disa informata rreth kompjuterit dhe browserit tuaj. Në browserin tuaj keni mundësinë të kufizoni, bllokoni apo fshini cookies që përdor webfaqja jonë. Po ashtu, webfaqja e Alba Connect shfaqë përmbajtje dhe skripta të palëve të treta që mund të përdorin teknologji përcjellëse (tracking). Mund të zgjedhni më poshtë se cilat nga këto shërbime të palëve të treta të lejoni gjatë vizitës suaj në Alba Connect. Për informata të hollësishme rreth metodës së mbledhjes, procesimit dhe përdorimit të informatave tuaja në Alba Connect, ju lutemi lexoni Politikat e Privatësisë.
Youtube
Jepni pëlqimin tuaj për të shfaqur përmbajtje nga Youtube
Vimeo
Jepni pëlqimin tuaj për të shfaqur përmbajtje nga Vimeo
Google Maps
Jepni pëlqimin tuaj për të shfaqur përmbajtje nga Google
Spotify
Jepni pëlqimin tuaj për të shfaqur përmbajtje nga Spotify
Sound Cloud
Jepni pëlqimin tuaj për të shfaqur përmbajtje nga Sound
Lidhu me sukses!