Lidhu me sukses!

Si të reklamoni biznesin tuaj me pak para

Marketing
R

eklama është shpirti i tregtisë. Është aktiviteti kryesor që e ushqen dhe zgjëron një biznes. Reklama gjithmonë ka një kosto që në shumë raste arsyetohet. Pa reklamë askush nuk do të dinte për shërbimin apo produktin që ju e shisni. Mund të thuhet bindshëm se investimi që bëni në marketing jo vetëm se është i dobishëm për biznesin por është krucial për të.

Në përgjithësi, fjala “marketing” mbanë në vete konotacion të së shtrenjtes. Mirëpo nuk është e domosdoshme që marketingu të kushtoj shumë. Në fakt, buxheti i vogël i marketingut ka një lidhshmëri të fuqishme me kreativitet të lartë në fushën e marketingut.

Në këtë artikull do të shqyrtojmë disa nga metodat kryesore të marketingut me pak para.

PREZENCA ONLINE

Bota sot është e lidhur në rrjet me hyrjen dhe masivizimin e telefonave dhe tabletave. Më shumë se kurr, aksesi në internet është i mundur për të gjithë. Disa orë në dite çasje në internet po bëhen pjesë e rutinës se çdo Shqiptari dhe të gjithë këta njerëz janë klientë tuaj potencial. Të gjithë këta njerëz mund të bëhen klientët tuaj nëse ju shisni diçka që atyre ju intereson.

Paraqitja juaj online duhet të jetë sa më e plotë që është e mundur dhe të projektoj seriozitet maksimal. Ndryshe nuk duhet të prisni sukses nga reklama.

Krijoni faqe interneti

Një faqe interneti është një shpenzim relativisht i vogël por që ka një potencial shumë të madh dhe shumëplanësh. Prandaj nese nuk keni akoma një të tillë tani është koha për ta marr seriozisht këtë hap. Faqja juaj e internetit do të ju ndihmoj të jeni më lehtë për tu gjetur, të keni një imazh dinjitoz për të bërë biznes në epokën dixhitale dhe sigurisht të pranoni klient të rinjë.

Alba Connect Web Design

Regjistroni domain emrin tuaj (p.sh: www.biznesijuaj.com) dhe lidheni atë me hosting që të filloni me krijimin e faqes. Nëse ju duhet ndihmë, gjithmonë mund të kontaktoni Alba Connect sepse ky shërbim është pjesë e portfolios tonë të shërbimeve.

Vendosuni në rrjete sociale

Krijoni konto në rrjetet sociale si Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter, LinkedIn, etj. Sipas studimeve të Ambassador, vizitorët përdorin rrjetet sociale që të gjejnë ndihmë rreth një produkti që kan blerë dhe shumica e tyre bëhen klient të rregullt nëse mund të komunikojnë me kompaninë në rrjete sociale.

Reklamimi në rrjete sociale është strategji e provuar në plasimin e shërbimit apo produktit tuaj.

PREZENCA OFFLINE

Vetëm pse përdorimi i internetit është zgjëruar në shoqërinë tonë nuk do të thot se metodat tjera “offline” nuk janë efektive për reklamim me buxhet të vogël. Njerëzit ende udhëtojnë që të kryejnë punët e tyre dhe këto raste janë kur mund të plasoni biznesin tuaj.

Keni vizit kartë?

Dizajnimi dhe printimi i vizit kartave është formë arti në vete por çfarëdo lloj vizit karte që keni është më mirë se të mos keni asnjë. Thuhet shpesh se vizit kartat tani më janë demode por në raste specifike ende kan funksion të shpërndarjes së informatave kyçe.

Vizit kartë

Bonus: Nëse keni dyçan ku keni vizitorë, mund të ofroni shpërblime, ku pjesëmarrësit duhet të japin vizit kartat e tyre si kusht i pjesëmarrjes. Në fund, keni mbledhur informata kontaktuese ku mund t’ju dërgoni email apo telefononi pjesëmarrësit se kan fituar (apo nuk kan fituar) shpërblimin. Këto informata kontaktimi tani mund t’i përdorni për të plasuar ofertat tjera.

Shpërndarja e fletushkave

Mënyra më efikase e distribuimit të informatave në një turmë njerëzish është përmes fletushkave. Fletushkat duhet të përmbajnë informata të mjaftueshme rreth shërbimit apo produktit tuaj. Përveç shpërndarjes së tyre tek njerëzit direkt, fletushkat po ashtu janë efektive për t’u vendosur në makinat e parkuara dhe hyrjet në ndërtesa.

Vëmendje e posaçme duhet t’i kushtohet prezentimit sepse gjatë shpërndarjes së materialeve mund të hasni në njerëz të interesuar te cilet mund të bëjnë pyetje rreth ofertës suaj. Personat përgjegjës që kryejnë punën në teren duhet të kan pregaditje të përgjigjen në pyetjet e të interesuarve.

Marketingu gueril

Kur është e mundur, sajoni kampanja marketingu gueril duke shfrytëzuar pjesë të ndryshme të qytetit (që nuk janë në përdorim) për të plasuar biznesin tuaj. Duhet të jeni të kujdesshëm që të mos thyeni ndonjë ligj dhe të mos dëmtoni dikë tjetër.

Disa shembuj të marketingut gueril janë:

  • Dekorimi i mureve të papërdorura me grafiti, ku shfaqet llogo e biznesit tuaj,
  • Vendosja e reklamave ngjitëse në shkallë të objektit tuaj,
  • Shkrimi i një numri telefoni apo një webfaqe ku thuhet se mund të dëgjohet diçka interesante dhe pastaj publikohet një mesazh i ndërlidhur me shërbimin/produktin tuaj.

Shpresojmë të ju kemi ndihmuar sadopak në reklamimin e biznesit tuaj. Na shkruani në komente apo shpërndajeni këtë artikull nëse ju ka ndihmuar.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Raport: Bizneset Kosovare Online (2021)

A jeni të interesuar të dini se sa biznese kosovare janë online? Apo cilat platforma i preferojnë? Atëherë lexoni raportin e hulumtimit të tregut për trendet e fundit në 2021, të realizuar nga Alba Connect.

Opsionet e Privatësisë
Kur vizitoni webfaqen e Alba Connect, ne mbledhim disa informata rreth kompjuterit dhe browserit tuaj. Në browserin tuaj keni mundësinë të kufizoni, bllokoni apo fshini cookies që përdor webfaqja jonë. Po ashtu, webfaqja e Alba Connect shfaqë përmbajtje dhe skripta të palëve të treta që mund të përdorin teknologji përcjellëse (tracking). Mund të zgjedhni më poshtë se cilat nga këto shërbime të palëve të treta të lejoni gjatë vizitës suaj në Alba Connect. Për informata të hollësishme rreth metodës së mbledhjes, procesimit dhe përdorimit të informatave tuaja në Alba Connect, ju lutemi lexoni Politikat e Privatësisë.
Youtube
Jepni pëlqimin tuaj për të shfaqur përmbajtje nga Youtube
Vimeo
Jepni pëlqimin tuaj për të shfaqur përmbajtje nga Vimeo
Google Maps
Jepni pëlqimin tuaj për të shfaqur përmbajtje nga Google
Spotify
Jepni pëlqimin tuaj për të shfaqur përmbajtje nga Spotify
Sound Cloud
Jepni pëlqimin tuaj për të shfaqur përmbajtje nga Sound
Lidhu me sukses!